Despre Hongta

Responsabilitatea socială

 
Plantațiile de materii prime Laborator

Grupul Brand

Fumătorii bătrâni (persoanle care fumează timp îndelungat) sunt susceptibili (sensibili) la vasculită

  Vasculita este o o boală vasculară a membrelor, care se manifestă prin inflamația arterelor și venelor, stenoză și ocluzie, tromboembolismul (tromboza) care deseori cauzează o durere ischemică sau duce la apariția vânătăilor (învinețire), necroză la nivelul membrelor, care se înnegresc și poate duce la pierderea degetelor de la mâini și picioare. Deoarece acestă boală se caracterizează printr-o perioadă de boală îndelungată, cu dureri greu de suportat, și o rată înaltă de invaliditate fizică, în medicina modernă este considerată ca fiind o boală dificil(greu) de tratat.

Fumatul poate provoacă dureri de picioare severe, în cazurile mai grave chiar poate fi necesară amputarea acestora, acesta este un lucru destul de alarmant. Acestea nu sînt vorbe exagerate. Cercetările au arătat că majjoritatea pacienţilor care suferă de “vasculită”, cauzată de o ischemie la nivelul membrelor, apărută în baza aterosclerozei, și complicată de tromboză,  de obicei au o istorie lungă de fumat, mai mult ca atât cu cât mai mult se fumează cu atât și boala se complică mai tare, chiar și recidiva este legată de revenirea la fumat.

  Numele medical al "Vasculitei" este inflamaţie trombotică a ocluziei, mai simplu spus tromboza apărută la nivelul membrelor inferioare afectează aprovizionarea acestora cu sânge proaspăt, ceea ce rezultă în ischemie și hipoxie, provocând apariția durerilor. Spre desosebire de alte boli, aceasta boală apare mai des la fumători. Potrivit explicaţiilor experţilor, nicotina şi monoxidul de carbon din țigări poate provoca rigiditatea arterelor, ducând la pierdearea elesticității lor. Nicotina provoacă vasoconstricţia şi creşterea vâscozităţii sângelui, iar cheagurile formate rezultă în obstrucție vasculară. Prin urmare, atât pentru prevenirea vasculitei, cât și în procesul de reabilitare, medicii întodeauna recomandă pacienților să renunţe la fumat. Din punctul de vedere al unor pacienți nu este ușor să renunțe la fumat, deseori atunci când starea sănătății se înrăutățește (este gravă) ei pot să se abțină de la fumat pentru un timp, însă odată cu imbunătățirea stării de sănătate ei nu pot să se abțină să nu revină la fumat, această poate duce la re-izbucnirea bolii, ba chiar și la agravarea (înrăutîțirea) ei.

   Dacă fumătorii bătrâni (persoanele care fumează timp îndelungat) simt durere frecventă la nivelul membrelor inferioare (picioare), pentru prevenirea apariției vasculitei, trebuie să treacă cât mai curând posibil angiografia, CT și alte examinări (teste). Este necesar să cunoașteți că durerea de vasculită este diferită de cea de artrită sau de cea musculară, deseori manifestânduse prin dureri la nivelul membrilor inferioare în timpul mersului sau la mișcare, dacă te odihnești puțin, durerea poate să dispară, dar dacă te miști sau mergi din nou și durerea reapare. Pe măsură ce boala progresează, ischemia la nivelul membrelor (limbelor) se agravează, iar durerile se intensifică.

  În afară de aceasta, această boală are o anumită legătură și cu frigul, umezeala, infecţiile şi rănile. Trebuie de atras atenția ca picoarele (membrele) bolnave să fie ținute la cald. Dacă timp îndelungat se menţine o singură poziţie, atunci picoarele  trebuie să facă o gamă de mişcari (de flexie și extensie), și alte exerciții adecvate care să îmbunătăţească circulaţia sângelui.

Back