Despre Hongta

Responsabilitatea socială

 
Plantațiile de materii prime Laborator

Grupul Brand

Fumatul accelerează îmbătrânirea, făcând ca persoana să arate cu 10 ani mai în vârstă.

  Toţi oamenii ştiu că fumatul dăunează sănătăţii. Dar într-un studiu de cercetare publicat de revista de medicină „Îngrijirea pacienților grav bolnavi ai căilor respiratorii” din Statele Unite ale Americii se arată că fumatul de asemenea accelerează și îmbătrânirea, făcând ca persoana dată să arate cu 10 ani mai în vârstă.  

Domnul Toulu-Neunoia , doctor și cercetător la Universitatea din Iowa din Statele Unite ale Americii, a fost cel care a condus acest studiu. Cercetătorii au colectat celule pulmonare de la fumătorii care suferă de emfizem pulmonar. Rezultatele au demonstrat că în aceste celule lipseşte un tip de proteină care are funcţia de a proteja şi regenera celulele organizmului. Cu alte cuvinte,fumatul poate reduce cantitatea proteinilor care au capacitatea de regenerare a celulelor şi, în consecință, fumătorii îmbătrânesc mai repede.     

Prin urmare, persoanelor care fumează timp îndelungat li se înălbeşte părul, li se subţiază pielea, vocea le devine răguşită şi arată cu mult mai în vârstă decât ar trebui să arate în realitate. De asemenea sunt supuşi mai uşor riscului de a se îmbolnăvi de cataractă, cardiopatie, diabet zaharat, ateroscleroză, osteoporoză etc. Domnul Toulu-Neunoia a spus că „cea mai importantă descoperire a acestui studiu este că fumatul produce deficienţe în celule corpului uman”. 

 În acest sens, cercetătorii au arătat că fumatul nu distruge doar plămânii, mai mult ca atât poate să influențeze negativ mai multe organe ale corpului uman. „Dacă oamenii doresc să trăiască sănătos, să arate mai tineri, trebuie să stea cât mai departe de țigară”. “Este importat de menționat că și fumatul pasiv face ca oamenii să îmbătrînească mai repede”.

Back