Despre Hongta

Responsabilitatea socială

 
Plantațiile de materii prime Laborator

Grupul Brand

Un studiu (cercetări) din Statelor Unite ale Americii (american) a constatat că fumatul de la o vârstă tânără poate scădea (nivelul de) inteligența

  Cercetările medicale au demonstrat că organismul tinerilor (adolescenților) este în permanentă creştere şi dezvoltare, fiecare sistem fiziologic și organ nu este încă pe deplin maturizat, dee aceea și rezistența la influenţa diferitor factori dăunători din mediul extern este mai slabă decât la adulți, absorbind mai uşor substanţele toxice şi dăunând creșterea normală a organizmului. Conform unui studiu efectuat în 25 de state din SUA, vârsta la care persoanele încep a fuma este invers proporţională cu rata deceselor din cauza cancerului pulmonar. Dacă rata mortalității de cancer pulmonar în rândul nefumătorilor ar fi 1.00, atunci cea a fumătorilor care au început să fumeze de la vârsta de sub 15 ani ar fi 19.68; pentru cei care au început să fumeze de la vârsta de 20-24 ar fi 10.08; de la vârsta de 25 în sus ar fi 4.08. Reieşind din aceste date putem spune că cu cât mai devreme se începe a fuma, cu atât și rata îmbolnăvirii de cancer pulmonar și rata mortalității este mai înaltă. 

Fumatul dăunează creierului, gîndirea devine mai lentă, memoria slăbește, influențează negativ studiile și lucrul, ducând la scăderea rezultatelor la învățătură a studenților. Cercetările psihologice au arătat că capacitatea intelectuală (performanțele intelectuale) a fumătorilor este cu 10.6 % mai joasă decât cea a nefumătorilor.

Back