Despre Hongta

Responsabilitatea socială

 
Plantațiile de materii prime Laborator

Grupul Brand

Fumatul în adolescență (pubertate) provoacă susceptibilitate la astm

 

Recent, domnul Franklin, doctor la Facultatea de Medicină a Universitaţii din California de Sud din Statele Unite ale Americii, a publicat în buletinul lunar de Medicină Respiratorie din Statele Unite ale Americii rezultatul celui mai nou studiu al lui: persoanele care încep să fumeze în adolescență, inclusiv și fumatul pasiv, posibilitatea de a suferi de astm este aproximativ de 4 ori mai mare decât la nefumători. Deci, interzicerea fumatului în adolescență reprezintă o metodă efectivă de prevenire a astmului. 

Cercetarea lui doctorului Franklin au început în anul 1990, şi în mare parte s-au efectuat s-au concetrat asupra studierii stării de sănătate a elevilor din Statele Unite ale Americii, la acest studiu au participat 2,6 mii de elevi, toți fiind elevi în clasa 4-7 a  școlii nr 12 din statul California, Statele Unite ale Americii În final s-a depistat că 255 de elevi suferă de astmă cronică, dintre care 213 sunt fumători activi sau deseori sunt expuși fumatului pasiv, iar printre cazurile cele mai grave sunt cei care fumează aproximativ 300 de ţigări anual. 

Cel mai important este faptul că la persoanele care suferă de reacții alergice și fumează din adolescență posibilitatea de a suferi de astm este mai mare decât cea a nefumătorilori. Doctorul Franklin a mai descoperit că astmul poate fi eficient prevenit de ex. prin interzicerea contactului cu tutul în copilăriei sau prin interzicerea mamei să fumeze în timpul sarcinii și alte metode sunt toate foarte bune.

Back