Despre Hongta

Responsabilitatea socială

 
Plantațiile de materii prime Laborator

Grupul Brand

Lăsaţi-vă de fumat prin metode ştiinţifice şi nu credeţi minciunile despre renunţarea la fumat.

Recent, reacțiile adverse la medicamentele care ajută la renunțarea la fumat apărute frecvent la știri fac ca fumătorii, care vreau să renunţe la fumat, să ezite. De fapt, în timp ce discutăm efectul şi siguranţa medicamentelor pentru renunţare la fumat, trebuie să acordăm mai multă atenţie faptului că „trebuie de renunţat la fumat”. Realizarea renunţării la fumat prin metoda ştiinţifică care este sigură şi eficientă, vor beneficia pe fumători toată viaţa.

FDA a publicat recent o avertizare că varenicline (medicament) poate să ducă la unele boli psihice, chiar şi la sinucidere. De asemenea, „ posibilitatea de tratament prin metoda ştiinţifică este în creştere”. Medicamentele, metodele principale şi secundare pentru dezicerea de fumat, au fost preluate de 4 milioane de oameni până în prezent. Dar aceste medicamente sunt oare mai periculoase decât fumatul?

În ultimii ani, se promovează pe arena internaţională că fumatul nu doar este doar o deprindere, cât şi o problemă medicinală de dependenţă cronică, care e numită „dependenţa de nicotină”. La etapa actuală, o metodă internaţională principală este, în primul rând, evaluarea „dependenţei de nicotină” a pacienţilor, apoi se tratează cu medicamente, precum şi în plan psihologic şi comportamental.

Acum, medicamentele pentru renunţare la fumat nu se folosesc pe larg în ţara noastră. Cauza principală e că puţini fumători chinezi doresc să se lase de fumat. Conform statisticilor, în ţările europene şi americane 70%  din fumători manifestă voinţă de a se lasa de fumat, iar în ţara noastră aproape 70% din fumători nu s-au gândit la acest lucru. De asemenea, nu există situaţii cînd măcar o persoană, poate chiar şi medic, în procesul de renunţare la fumat, poate accepta faptul că trebuie să renunţe la fumat cu ajutorul medicamentelor. Aceasta şi este o cauză principală de ce nu se face popularitate tratamentelor cu medicamente, dar şi este o nouă speranţă în procesul greu de renunţare la fumat.

Medicamentele pentru renunţare la fumat sunt clasificate în 3 tipuri.

Tratamentul cu medicamente este o parte importantă a tratamentului împotriva tutunului şi e clasificat în două tipuri: tratamentul, cînd nicotina înlocuieşte fumatul şi tratamentul, cînd nicotina nu înlocuieşte fumatul. Primul tratament (nrt) constă în oferirea unei părţi de nicotină din tutun, dar nu în formă de tutun, reducând simptomele de oprire a fumatului, ridicând rata de succes. Cealaltă prezintă folosirea Bupropionului HCL şi Chantix. Bupropionul HCL este un medicament antidepresiv  şi e efectiv pentru renunţarea la fumat.

S-a descoperit că Bupropionului HCL are efect în ajutarea fumătorilor de a se lăsa de fumat şi este folosit ca medicament antidepresiv. E foarte eficient pentru pacienţii ce suferă de depresie. Dacă e folosit împreună cu nrt, efectul e mai evident. Nu-l pot folosi acei care au avut epilepsie, iar cei care suferă de tulburări alimentare  să-l folosească cu prudență (grijă). Reacţiile secundare sunt: insomnie şi uscăciune în gură.

Scopul acestui tratament este de a înlocui unele parţi de nicotină şi reduce simptomul de oprire din renunţarea la fumat.  E probabil să apară unul din următoarele simptome: simptome psihice cu o posibilitate mai mică de 10%, cum ar fi nelinişte, emoţii, sentiment de iritabilitate, nervozitate, îngrijorare; simptome neurologice, cu o posibilitate mai mică de 1%, cum ar fi; sentiment anormal, tulburări ale gustului, deficienţe de vedere; simptome cardiovasculare,etc.

 Rezultatul clinic, din ţară şi de peste hotare, a arătat că tratamentul cu chantix este, în mod semnificativ, prioritar altor medicamente existente. Caracteristica acestui medicament este că poate să reducă dorința fumătorului de a fuma și simptomul de oprire din renunţarea la fumat. De asemenea, o caracteristică antagonistă este că poate reduce satisfacţia fumătorilor în timpul fumatului, încât ajunge la efectul de dezicere de fumat. Cercetarea arată că chantix e prioritar Bupropionului şi placebo-lui. În 9-12 săptămâni ratele de succes sunt  de 44.4%, 29.5% şi 17.7%.

Ar trebui să vă faceţi griji de reacţiile secundare.

Principalele reacţii secundare sunt următoarele: situaţii neurologice, cum ar fi depresie sau suincidere,etc. Indiferent dacă există tratament secundar sau nu, în procesul de renunţare la fumat apare simptomul de oprire din renunţarea la fumat şi agravarea bolilor psihice deja existente.

Un punct de vedere general e că aceste medicamente pot ajuta pacienţii să renunţe la fumat şi reduce riscul izbucnirii bolilor fatale pentru fumători. Pentru a ajuta mai bine fumătorii să se lase de fumat, medicii şi pacienţii ar trebui să urmărească îndeaproape reacţiile secundare cauzate de medicamente.

Back