Despre Hongta

Responsabilitatea socială

 
Plantațiile de materii prime Laborator

Grupul Brand

Grupul Hongta donează 1 milion de yuani în ajutorul acțiunilor de combatere a daunelor provocate de inundații și oferă ajutor sinistraților din localitatea Malong, provincia Yunnan

De la 25 iunie, ora 20, până la 26 iunie, ora 5, anul 2010, în judeţul Malong din oraşul Qujing, provincia Sichuan au avut loc ploi torenţiale mari. În zona centrală a judeţului cantitatea de precipitaţii a ajuns la 208.3 mm. Aceasta a afectat 11 comunități sătești şi mai bine de o sută de sate naturale din comunele Tongquan, Wangjiazhuang, Yuewan şi Maguohe. Casele au fost inundate, culturile agricole au fost deteriorate, transporturile, căile de transmisie şi firele electrice s-au rupt. Unele persoane au întîmpinat mari dificultăţi. Calamitatea naturală este necruţătoare, dar oamenii manifestă dragoste. După ce Grupul Hongta s-a informat despre starea de calamitate, s-a informat în primul rînd despre situaţia de acolo şi s-a implicat activ în acordarea ajutorului. La 29 iunie Biroul (Compania) de monopolizare a tutunului de la Qujing a fost primul care a donat 1 milion pentru rezistenţă la inundaţii şi ajutor sinistraţilor de la Malong.

Fiindcă calamitatea s-a năpustit brusc şi năvalnic, sfera afectată a fost vastă şi piederile grave, cauzînd distrugeri extrem de grave producerii de tutun uscat în cuptor din Malong. Conform primelor statistici, calamitatea a cauzat pierderi economice directe în valoare de 60 milioane de yuani. Dintre acestea, 310 de mii de mu de tutun uscat în cuptor au fost afectate, 102 de ateliere s-au prăbuşit, 500 m de ziduri în jurul fabricii s-au năruit, primele etaje a 4 depozite au fost inundate, 2043 lăzi de tutun au fost inundate, au fost distruse unele instalaţii de achiziţionare, casele a 73 lucrători ai companiei sucursale şi au fost inundate mai bine de 40 maşini.

Grupul Hongta a acordat multă atenţie situaţiei de calamitate din zonele de producere şi de desfacere a tutunului. Ajutorul acordat regiunilor afectate a întruchipat pe deplin spiritul de cooperare strânsă dintre industrie şi comerţ în faţă calamităţilor, care se unesc şi trec împreună prin dificultăţi. Aceasta înfăţişează virtutea tradiţională chineză “ cînd unuia îi este dificil, toţii îl ajută” şi va consolida în mare măsură încrederea oamenilor din regiunile afectate, încurajând oamenii să lupte împotriva calamităţii. De asemenea, sub conducerea puternică a comitetului de partid şi a guvernului şi cu ajutorul tuturor domeniilor sociale, îi îndeamnă să se unească şi să depăşească dificultăţile, reconstruind casele lor şi mai frumos.

(Liu Hualing, Mao Jianshu)

Back