Despre Hongta

Hongta prezentare Mică prezentare a Gruplui Hongta

Crearea unei mărci mondiale lder - acesta este jurământul de inspiraţie şi scopul străduinţei Grupului Hongta (ținta pentru care se luptă Hongta).
S.R.L. (Grup) Hongta de tutun a fost înf...

Responsabilitatea socială

 
Plantațiile de materii prime Laborator

Grupul Brand

Liderii departamentelor de publicitate și educație ale Uniunilor Sindicatelor Naționale au mers la Grupul Hongta pentru a efectua cercetări privind îmbunătățirea calității angajaților.

În după-amiaza zilei de 30 mai, Yang Wanxiong, director adjunct al departamentului de publicitate și educație al sindicatelor naționale a muncii din China, s-a deplasat însoțit de liderii relevanți ai sindicatelor provinciale și municipale la Grupul Hongta, pentru a efectua cercetări privind îmbunătățirea calității angajaților. Echipa de cercetare a vizitat sala de expoziții a Grupului Hongta și al doilea atelier de ambalare a țigării Yuxi, apoi a organizat un simpozion de cercetare în sala de conferințe a celui de-al 2-lea atelier de ambalare. Zhu Xiongwei, președintele sindicatului muncitorilor din Grupul Hongta, reprezentanți ai angajaților model ai Grupului, personal relevant au participat la simpozion.

Locul conferinței

În cadrul întâlnirii, Zhu Xiongwei a relatat despre îmbunătățirea calității angajaților Grupului Hongta: Sindicatul Muncitorilor Grupului Hongta a dat importanță maximă avantajelor resurselor organizaționale ale muncii, luând construcția de echipă "Două ateliere și o stație de lucru" ca punct de intrare, prin diferite forme de descoperiri tehnice, învățarea ucenicilor "1 + 1 + 1" (orientare model + învățământ de la maestru + învățarea ucenicilor), competiție de abilități profesionale, "forumul angajaților model" etc., a dat importanță maximă rolului de cercetare și demonstrațiilor științifice și tehnologice ale muncitorului model, să continue să stimuleze entuziasmul angajaților, să îmbunătățească calitatea acestora, să promoveze dezvoltarea calității Grupului.

Apoi, reprezentanții muncitorilor model ai Grupului au schimbat și au împărtășit propriile experiențe de perfecționare. În cadrul schimbului, reprezentanții au menționat că: Grupul a construit o platformă amplă pentru îmbunătățirea calității angajaților, creând o atmosferă și condiții foarte bune, încurajând angajații să acționeze, să-și crească încrederea în sine, și să facă progrese în practică. În același timp, se speră, de asemenea, ca politicile, sistemele și standardele relevante pentru gestionarea fondurilor educaționale să fie introduse cât mai curând posibil, pentru a ușura presiunea asupra educației angajaților.

Yang Wanxiong a afirmat pe deplin realizările și experiența Grupului în îmbunătățirea calității angajaților. Istoria dezvoltării grupului Hongta este un microcosmos al dezvoltării de 70 de ani a Chinei. În acest proces, Grupul Hongta a acordat întotdeauna o mare importanță educației și îmbunătățirii calității angajaților, și a adoptat diferite măsuri la momente diferite, creând o mulțime de experiențe valoroase. Experiența crescândă a reprezentanților întruchipează pe deplin efectele demonstrației muncitorilor model, și de asemenea, ilustrează în mod profund urgența cerințelor de învățare continuă a angajaților .

În cele din urmă, Yang Wanxiong a spus că problemele majore, problemele dificile, și sugestiile din partea sindicatelor pentru îmbunătățirea calității personalului vor fi colectate, raportate în timp util, și se vor lua considerații generale, se vor căuta noi soluții și metode, pentru a promova mai departe îmbunătățirea calității personalului.

întoarcere