Despre Hongta

Hongta prezentare Mică prezentare a Gruplui Hongta

Crearea unei mărci mondiale lder - acesta este jurământul de inspiraţie şi scopul străduinţei Grupului Hongta (ținta pentru care se luptă Hongta).
S.R.L. (Grup) Hongta de tutun a fost înf...

Responsabilitatea socială

 
Plantațiile de materii prime Laborator

Grupul Brand

Zhou Tao, directorul general al ramurii Yunnan a tutunului din China și secretar adjunct al grupului Partidului Comunist Chinez, a mers la Grupul Hongta pentru a inspecta și investiga.

Din 20 până în 21 februarie, Zhou Tao, directorul general al ramurii Yunnan a tutunului din China și secretar adjunct al grupului partidului comunist chinez, a mers la Grupul Hongta pentru a inspecta și investiga.

În compania lui Li Heng, directorul general al grupului Hongta, deputatul secretar al partidului CPC, Cao Hang, secretarul comitetului disciplinar al grupului Hongta, cercetătorul Ge Fuming, Zhu Xuecheng, vicepreședinții grupului Hongta, Zhu Xiongwei, președintele uniunii sindicale a grupului, Zhou Tao a vizitat succesiv centrul dispecerat de comandă, primul atelier de re-coacere și cel de-al doilea atelier de împachetare și taiere în felii, atelierul de producere filtru compozit baghetă etc. a fabricii de țigări Yuxi. El a văzut și a examinat planificarea construcției fabricii, structura procesului, procesul de producție, managementul de tip lean, organizarea și gestionarea de bază a partidului comunist și a ascultat raportul de lucru.

Locul conferinței

La conferință, Li Heng, în numele Grupului, a raportat situația de bază a Grupului. Li Heng a spus că, de la reforma "Două unificări, două integrări", în conformitate cu orientarea funcțională a "Asumarea responsabilității pentru managementul producției", Grupul Hongta a adaptat rapid ideile și prioritățile de lucru, a insistat să se concentreze asupra brandului, să consolideze sinergia cercetării, a producției și a marketingului, să evidențieze cele patru sarcini esențiale de "Reglementare strictă, management de tip lean, fabricație modernă și construcția în echipă", consolidarea managementului intern și cel de bază, mai multă practică, explorarea potențialului și sporirea puterii. Aprofundarea construirii sistemului de management intern, consolidarea utilizării "Două cărți"; continuă să promoveze integrarea în profunzime a informatizării și a managementului, să consolideze încrederea, să promoveze viguros "Hongta crește sau moare este responsabilitatea mea", să-și asume responsabilitatea și acțiunea, să facă inovații, să presteze o muncă practică, să ia "Yuxi (inima originală)" ca un progres, muncă grea pentru a depăși dificultățile. În 2017, dezvoltarea brandului "Yuxi" a înregistrat o creștere constantă, a stopat declinul, a ajustat statutul și a redus inventarul, a obținut rezultate preliminare. Structura produsului s-a îmbunătățit, și beneficiile economice s-au transformat de la negativ la pozitiv. În 2018, pe baza opririi declinului și a creșterii stabile față de anul precedent, brandurile-cheie ale Grupului au continuat să mențină o dezvoltare constantă. În etapa următoare, Grupul va clarifica obiectivele și sarcinile dezvoltării de înaltă calitate, va înțelege profund spiritul industriei și al conferinței de lucru a ramurii Yunnan a tutunului din China, va stabili ferm ideea de "Un joc de șah" idee a ramurii Yunnan a tutunului din China, va continua să adere la piața de brand ca nucleu, persistență în aprofundarea reformei ferme, consolidarea impulsului de inovare, punerea în aplicare a îmbunătățirii produselor pentru a crește proiectele cheie, optimizarea pe deplin a structurii, concentrare pe îmbunătățirea calității sistemului de alimentare, și depunerea de eforturi pentru a promova transformarea și modernizarea dezvoltării brandului. Sarcinile cheie sunt: susținerea conducerii partidului, întărirea construcției de partid; implementarea proiectelor de îmbunătățire a produselor, promovarea transformării și modernizării mărcii; îmbunătățirea, perfecționarea sistemului organizației de garantare și de control a calității producției drept responsabilitate principală; consolidarea fundamentului și îmbunătățirea capacității de dezvoltare de tip lean; cercetare, și profit de avantajul primului producător al dezvoltării de noi produse din tutun; consolidarea construcției echipei de talente și stimularea vitalității antreprenoriale.

Ma Yunshen, șeful și responsabilul fabricii de țigări Yuxi pentru transformare tehnică la fața locului, a raportat situația din fabrică și situația de bază, planul de proiectare, progresul implementării și problemele existente ale proiectului local de transformare tehnică.

Cao Hang, Ge Fuming, Zhu Xuecheng și Zhu Xiongwei, membri ai echipei de conducere a grupului, au discutat despre dezvoltarea brandului, materiile prime din frunza de tutun, managementul producției și problemele cu care se confruntă proiectul de transformare tehnică a fabricii de țigări din Yuxi și gândul de a promova dezvoltarea de înaltă calitate a companiei.

Zhou Tao a ținut un discurs de încheiere. El a spus că Grupul Hongta și fabrica de țigări Yuxi au o istorie bogată și excelentă, au fost întotdeauna respectate de industrie și de toate categoriile de vârstă. Brandurile "Yuxi" și "Hongtashan" se bucură de o reputație deosebită în rândul consumatorilor. Este extrem de dificil să se obțină această realizare. Grupul Hongta, Fabrica de Țigări Yuxi ar trebui să moștenească tradiția excelentă, să utilizeze dezvoltarea de înaltă calitate și să facă managementul întreprinderii să ajungă la un nou nivel. El a cerut cadrelor de conducere de la toate nivelurile Grupului să moștenească și să continue spiritul de a munci din greu, perseverența, pragmatismul generației mai în vârstă din fabrica de țigări Yuxi, să-și asume responsabilitatea primului atelier de lucru și să se străduiască să promoveze ramura Yunnan a tutunului din China și Grupul de a conduce fluxul de tutun, în prim-planul industriei.

După ce a analizat situația actuală a industriei, Zhou Tao a subliniat că pentru a face față provocărilor, ramura Yunnan a tutunului din China ar trebui să consolideze încrederea, să profite cu acuratețe de noua situație, aprofundând și îmbunătățind neabătut "Două unificări, două integrări", problemă rezolvată fundamental. Grupul Hongyunhonghe și Grupul Hongta trebuie să stabilească cu fermitate ideea unui "Un joc de șah" al ramurii Yunnan a tutunului din China, insistând asupra pieței mărcii ca nucleu, persistând în aprofundarea reformei neabătută, concentrându-se și depunând eforturi în ceea ce privește "unitatea", "managementul" și "execuția", întărirea încrederii și un nou început, să înceapă lupta pentru "Contraatacul de autoapărarea ramurii" Yunnan a tutunului din China.

El a cerut ca noi să facem o treabă bună în construcția partidului comunist, să folosim teoria partidului pentru a ne încuraja mintea, pentru a face construcția partidului adânc plantată în inima oamenilor, analiza cu atenție a pieței, evidențierea forței principale și a face vânzări în "Războaiele teritoriale". Cadrele de conducere ar trebui să acționeze ca și cadre "pământești", și să învețe să găsească modalități de a rezolva probleme practice din teorii cum ar fi discursul secretarului general Xi, și de a-și îndeplini cu adevărat "De la mase la mase". Este necesar să ținem cont de disciplina partidului comunist, să consolidăm disciplina politică și organizațională, și să respectăm cu strictețe disciplina integrității. Comitetul de partid al Grupului trebuie să îmbunătățească activitatea de inspecție și supraveghere a disciplinei, "Observați mici probleme mai devreme", să nu se ascundă, să nu se exagereze problemele, prevenirea greșelilor în timpul eliminării. Membrii partidului comunist și cadrele trebuie să înțeleagă, să respecte și să suporte disciplina; și trebuie să facă o treabă bună în management. Îmbunătățirea managementului întreprinderilor este progresul pentru a obține o dezvoltare de înaltă calitate și este important pentru aprofundarea a "Două unificări, două integrări". Pentru a îmbunătăți managementul, trebuie mai întâi să "Stoarcem apa și bulele". Trebuie să expunem problema și să depunem eforturi pentru "Reducerea procesului și a costurilor", pentru a profita și a menține diferite norme. Trebuie să îndrăznim să spunem adevărul, să găsim probleme de la noi înșine, după ce găsim o problema trebuie să o înfruntăm. În formarea cadrelor, este necesar să se ia considerații generale, să se formeze eșaloane, și să se exploreze potențialul sub premisa de a controla principiile generale, și de a promova cultivarea și promovarea calității și capacității echipei cadrelor.

Zhou Tao a invocat, de asemenea, cerințele pentru activitatea de transformare tehnică la fața locului a fabricii de țigări Yuxi.

Zhou Tao (centru), directorul general al ramurii Yunnan a tutunului din China și secretar adjunct al Grupului de partid comunist chinez, a investigat atelierul.

Șefii departamentului de management, și cel de management al siguranței din ramura Yunnan a tutunului din China investighează și inspectează împreună. Secretarul adjunct al comitetului partidului comunist chinez al instituției Grupului, secretarul consiliului de administrație, membrii echipei fabrici de țigări Yuxi, și responsabilul partidului comunist chinez și al departamentelor guvernamentale din sediul Grupului au participat la conferința de investigare.

invisible
întoarcere